SOLUCIONS

FINALISTA
-

TRASHLAB

Reciclem protestes, construim propostes

El projecte consisteix en dinamitzar un laboratori creatiu on el jovent (13-18 anys) podrà exposar tot allò que no li agrada del seu entorn (barri) i crear solucions reals a través d'expressions artístiques.

Focus

De quines maneres podríem explotar les potencialitats dels i les joves per aconseguir reconèixer les seves accions i decisions sobre ponts entre educació i cultura?

Xarxa

Utilitzar els espais del barri: institut, equipaments joves, ateneu i qualsevol altre espai vinculat a la necessitat de cada proposta cultural, per portar a terme els diferents projectes artístics.

Arribem al col·lectiu a través dels seus influencers o persones que els inspirin (persones que es dediquen a la creació de continguts).

Desenvolupament

Consisteix en fer una recollida d'informació des de diferents punts del barri (institut, esplai, places...) a través d'unes dinàmiques de participació on el jovent expressa les seves preocupacions i inquietuds, els llenguatges artístics i culturals que els interessen i el repte que volen canviar.

Utilitzem el simbolisme del reciclatge com a fil conductor del que no els agrada per transformar-ho en propostes, per arribar a una solució.

Dinamitzem tallers de creació on el jovent lliurement transforma les seves protestes en propostes.

Amb els resultats, comuniquen l'impacte a les xarxes socials perquè el jovent decideixi.

Sostenibiliat

Recursos: durant 6 setmanes que durarà el projecte es necessitaran dues tècniques professionals en l’àmbit, col·laboració d'agents actius el barri i referents del jovent (cantants, influencers, artistes...), accés a les xarxes.

Impacte

Ofereix la oportunitat de transformar la realitat del barri a través d'un procés creatiu que parteix de la crítica a l'entorn.

El projecte parteix de l'educació formal i informal i soluciona a través de l'art. Es treballa a través de l'interès comú per transformar.

Equip

TEKLA

Arxius