SOLUCIONS

FINALISTA
-

REKREA

Tu krees, t’ho kreus!

Dotar d’eines als infants per esdevenir creadors de l’espai cultural gironí.

Focus

De quina manera podem repensar els espais culturals perquè els infants i els joves puguin aconseguir que passin a ser creadors enlloc de consumidors.

Xarxa

El projecte vincularà els museus i espais culturals amb la comunitat educativa (professorat, alumnat, famílies, centres de recursos pedagògics ...) donant resposta a les necessitats d’ambdós.

Presentació del projecte per part dels promotors abans de l’inici de la programació del curs escolar.

Els canals són els agents educatius de la ciutat (CRP, La Caseta, ICE...) i els programes pedagògics de la Diputació de Girona.

Desenvolupament

Creacio d’una borsa d’espais culturals ReKrea en el que els infants a través dels centres educatius podran generar continguts propis per revitalitzar-los.

Oferir als docents dels centres educatius recursos i una metodologia d’aprenentatge basada en projectes interdisciplinaris.

Els alumnes passaran de consumidors a creadors dels continguts dels espais ReKrea (de l’escola surt l’art que s’exposarà als museus).

Sostenibiliat

El grup té diversos perfils (docents i gestors culturals vinculats a museus) amb possibilitat de contactar amb els centres i els agents educatius (CRP’s i centres educatius.. ) que permetran donar a conèixer el projecte.

Capacitat per desenvolupar la borsa d’espais ReKrea.

Partida econòmica inicial per desenvolupar les eines i els materials de creació per als centres educatius.

Impacte

L’espai cultural passa de ser un lloc de contemplació a un espai de creació, participació i aprenentatge dotant-lo d’uns nous usos més significatius i propers; generant nou públic (família, amics...) als espais culturals.

Equip

Gènesi

Arxius